Kan coaching kombineres med psykoterapi?

Du skal vide at coaching er til velfungerende mennesker, der ønsker at udvikle sig. Det kan være et enkelt fokuspunkt eller det kan være en helhed. At man vil udvikle sig som menneske.

Så har du brug for en lifecoach. En lifecoach-session vil tage fat på de store mentale processer. Det kan være livstil, kognitive evner og menneskelige muligheder, ressourcer og potentialer. Life coaching er meget bredt og skal ses som en støtte til din naturlige udviklingsproces. Men der er kombinationsmuligheder, når det kommer til det at ville ændre sit liv mere eller mindre markant. Derfor kan det være en fordel at kombinere coaching og psykoterapi.

Hvad er psykoterapi for noget

Vi har alle noget med i bagagen. Det er små og store ting, som der ligger i barndom og opvækst. Det er med andre ord et kig tilbage, når du vælger psykoterapi formen. I kombinationen så sætter du altså din nuværende situation i to perspektiver. En fremadrettet og en bagudrettet. Det er stor proces, der kræver meget af dine menneskelige ressourcer – eller sagt på en anden måde. Dette er en proces du skal overveje, hvis du har overskud. Det er ikke et quickfix, hvis du har det dårligt og gerne vil rette op på dit liv. Så er det bedre at vælge en metode.

Krise – den gode vej

Der er mange livskriser. Det mest almindelige er ved at blive forældre, at blive skilt, midtvejskrise og pension. Der hvor livet mister mening og skal genopdages. Hvis du er ressourcestærk, så er det en god mulighed for et afsæt videre frem – og ud af krisen. Den positive vej kan antage mange former som du kan læse om her på siden. En af de nye ting, der især vinder frem er metakognitiv psykologi. Det du skal have for øje når du tager et aktivt valg er – hvad passer til mig.