Hvordan bruger du din coachinguddannelse

Når du endelig er blevet færdig med din coachuddannelse, så står verden åben for dig. Du kan gå mange veje. Du vælger selv din.

Du kan enten vælge at bruge din coachinguddannelse i det private erhvervsliv. Her kan der være mulighed for at blive freelance. Det vil sige du er tilknyttet forskellige virksomheder – og der er gode muligheder for kortere eller længere forløb med stor personlig frihed. Samtidig kan du tillade dig at tage en lidt højere pris, da virksomheden sparer en del på at du ikke skal have feriepenge, pension eller betale i perioder, hvor de ikke har brug for dig. Det er på mange win-win for begge parter. Men du skal tænke på at det du tager ekstra bliver brugt på at hente nye kunder ind. Du får til gengæld fuld fleksibilitet. Som selvstændig coach er du din egen arbejdsgiver med alle de fordele og ulemper du lige har læst om.

Fastansat coach

Du kan også søge den mulighed der er for at være fastansat i en virksomhed. Der er i de fleste større firmaer og institutioner en fastansat coach. Det kan for eksempel være i en HR-afdeling i et større firma eller i et skoledistrikt. Her er der fast løn og stabil indtjening. Det kan du bruge som basis medens du udvikler din egen selvstændige virksomhed. Der er mange der i den indledende fase bruger et fastlønnet job som springbræt til at få egen praksis.

Løn som coach

Det er et meget stort lønspænd der er som coach. Du kan som fastansat få helt ned til 25.000 kr. om måneden hvilket helt sikker skal suppleres af andre indtægtskilder. Det kan være privat praksis eller noget helt andet. Husk at du som nyuddannet kan starte i det små. Det handler meget om at få et kundegrundlag. Derefter kan du bygge ovenpå. Lad være med at starte med en for høj timeløn, men prøv at ramme et niveau hvor mange kan være med. Husk at du som ny heller ikke har den erfaring endnu, som gør at du kan kræve det samme som dem der har været i branchen i mange.

Et godt navn og et godt omdømme

De har brugt meget tid på at få et navn og omdømme. Men samtidig skal du heller ikke starte for lavt. Du skal også tro på dit eget produkt. Til sidst er det vigtigt at huske at du ofte skal investere lidt tid og penge i at få et netværk. Det er netværket der skal fodre dig. Det er din fødekæde af indtægt. Så det kan svare sig at få gode aftaler med massiv rabat, hvis det på sigt kan give dig et boost i omtale. Det er på sigt intet loft over hvad du kan tjene som coach. Det kræver talent, flair og dygtighed, men som alle andre brancher med selvstændig virksomhed – en utrolig masse flid.