Hvad er en coachinguddannelse

En coacinguddannelse er en rejse ind i dig selv og bagefter en rejse du tager sammen med andre. Det er først og fremmest en helt ny måde at tænke sig selv ind i udvikling og målsætning.

En coachinguddannelse er som navnet mere end antyder en uddannelse til at blive coach. Når du er uddannet coach kan du praktisere coaching. Der er mange, som tror at det er nok med et weekendkursus i coaching. Så kan du komme ud og arbejde. Men det kræver lang tid – både med at lære at værktøjerne at kende, men også at praktisere. Derfor er alt under 200 timer meget useriøst og ikke noget vi anbefaler du kaster dig ud.

Samtidig skal du tænke på at det er en etisk fordring at arbejde som coach. Det betyder at folk lægger deres udvikling i dine hænder. Selvom det er dine spørgsmål og deres svar der er afgørende, så skal du lære en masse ting. Lige fra samtaleteknik, til etik, til processtyring og ikke mindst evne til at perspektivere og sætte lys på de ting, hvor der er blinde vinkler. Især perspektivering er vigtigt i arbejdet som coach.

For i perspektiveringen ser du coachingen i forhold til noget. Det kan være den enkeltes trænergerning i et større perspektiv. Det kan også være den anden vej – og så være små elementer i det mentale arbejde der bliver belyst og behandlet. Her er det vigtigt at sige at coaching er en bevidsthedsfrigørende, men også aktiv handlende del.

Muligheder for coachinguddannelse

Der er rigtigt mange muligheder for og steder du kan tage en coachinguddannelse her i Danmark – såvel som i udlandet. En coachinguddannelse kan som oftest sammensættes af mange forskellige moduler. Den kan også sammensættes til en større individuel uddannelse. Det er meget svært at sige præcist, hvilke der er gode og hvilke der er mindre gode. Ofte hænger pris og kvalitet sammen.

Dernæst er erfaring et vigtigt parameter. Men pas på for det er et blandet marked, hvor der også findes lykkejægere, som bare vil tjene nemme og hurtige penge. Så vær klar til at tjekke baggrund, erfaring, pris, hvilke anbefalinger har der været – og fremfor alt – vad siger din mavefornemmelse efter et besøg. Husk at mund til mundt metoden ofte er rigtig god at vælge udfra.

Held og lykke i din jagt på coacinguddannelse.