Hvad forventes af en coach?

Hvad kan du forvente at en coach skal gøre. Du har lyst til retning i dit liv. Du mangler noget – men du kan ikke sætte ord på.Du har brug for hjælp, men det er ikke en dyb personlig ting, der kræver psykolog. Du har med andre ord brug for et lille skub.

Du søger eller har søgt en coach,men vil gerne vide lidt om hvad du kan forvente inden. Det du skal vide er at i en coachingproces, så er du selv ansvarlig for resultatet, men coachen er den der får dig sikkert igennem processen. En coach fokus er den her-og-nu situation som du står med -og hjælper dig med at finde ud af og ikkemindst nå dine egne mål. 

I samtalen med din coach bliver der lagt en ramme, hvor du beskriver og fastsætter dine mål. Dermed tvinges du også til at tage ejerskab og ansvar for målet.

Coachen bliver din guide, der gennem kontakt- og spørgeteknikker tydeliggør for dig, hvilke mål du har, og hvordan du opnår dem.

Det er altså både en proces- og resultatafklaring. Det er samtidig en dynamisk proces hvor der er tale om justeringer og ændringer undervejs. Her kan coachen inddrage spørgeteknikker, erfaring og endda være provokerende. Det handler om at få dig til at tænke. Medspil og modspil. Hvad der ud fra din coach mening virker bedst for at skabe resultater for dig.

Opret en handleplan

I coacing bliver der altid lavet en handleplan. Det er her du definerer dit/dine mål og samtidg gør dig klart hvilken proces du skal igennem for at komme fra a til b. Det hjælper dig med at holde fast, når du løber tør for motivation. Det er din hjælp når du ikke vil/gider mere – og holder dig fokuseret.

Med andre ord hjælper coachen dig med at:

  • lave en handlingsplan så du opnår dit/dine mål 
  • finde din indre og ydre motivation
  • hjælpe dig med at lave bedre resultater
  • støtte dig i at håndtere stresssymptomer
  • udvikle større gennemslagskraft
  • prioritere din hverdag så du fokuserer på det vigtigste

Den coach du søger skal have struktur, empati og overblik.