Når økonomien udfordres

Det trygge liv er for mange noget af det vigtigste. Langt de fleste sætter tryghed over alt andet. Det er ikke svært at forstå, for tryghed giver ro. Men der er mennesker for hvem det er nødvendigt at tage chancer. Hvis man vil starte egen virksomhed, kan det være nødvendigt at gribe mulighederne, selvom der ikke er hundrede procent garanti for at det lykkes. 

Den slags beslutninger kræver personlig styrke og mod. For en start som selvstændig indebærer altid en eller anden form for risiko. Man kan fejle, det kan vise sig at ideen ikke holdt. Det kan være hårdt mentalt at stå ansigt til ansigt med den risiko. Man må sørge for at være vel forberedt, både mentalt og med planlægning, så der er taget højde for de største farer, inden man tager springet. 

Er de nødvendige midler til rådighed? 

Det er en god idé at have sparet op, så man kan klare de første forhindringer. Nogle vælger at låne, så der er noget at stå imod med. Du kan læse om kviklån på jubii.dk, hvor låntypen beskrives. Et kviklån skal kun optages efter meget grundig overvejelse. Lånet tager ikke pant i din ejendom, men udstedes på baggrund af din personlige økonomiske formåen. 

En start som selvstændig kræver tid, mod og dedikation. Men kommer du godt fra start og bærer dig fornuftigt ad, så har du gode chancer for at klare dig. Det gælder om at se muligheder. Og det gælder om at tro på sit projekt. Gør man ikke det, så skal man nok holde sig fra at starte egen virksomhed. Der er mange overvejelser at tage, inden man tager springet. 

Styrk dig selv 

Den mentale del af livet som selvstændig er et kapitel for sig. Det er vigtigt at opbygge en personlig robusthed, så man kan stå fast, når det gælder. Det er nødvendigt med fokus og beslutsomhed, for man kan let komme ind i modgang og møde forhindringer. Derfor er det vigtigt at man er mentalt rustet til den opgave man står overfor. 

Mange vælger en coach til at hjælpe sig med at holde fokus og styrke sine mentale kompetencer. En coach kan gå ind og analysere dit mentale helbred og give dig værktøjer til at styrke dine svage sider og booste din styrke. Det giver god mening for vi har alle vore stærke og svage sider, men vi er måske ikke selv så gode til at spotte dem. Her kan en coach være en stor hjælp og en kilde til styrke. 

Du er vigtig for dit projekt 

Hvis du vil være selvstændig, må du vide, at du selv er helt afgørende for om projektet lykkes. Det er dig det hviler på om du får succes eller fiasko. Derfor er det vigtigt at du hele tiden arbejder med dig selv og plejer dit mentale helbred. Din tro på dig selv og dit projekt, og din personlige styrke er fuldstændig uundværlig for at ramme målet. Sørg for at have bygget dig selv ordentligt op. 

At have brug for coaching er ikke et svaghedstegn, tværtimod. At kunne se sine egne styrker og svagheder og arbejde med dem er i sig selv en kæmpe styrke. Har man overblik over sit mentale befindende, har man også mulighed for at spotte de sider, som har brug for styrke. Det er faktisk meget logisk.