Sådan klarer du uforudsete udgifter

Det sker i de fleste menneskers liv, at der opstår situationer med uforudsete udgifter. Når man taler om uforudsete udgifter, mener man udgifter, man ikke havde regnet med og dermed heller ikke havde kalkuleret med. 

Uforudsete udgifter kan f.eks. være en stor tandlægeregning. Måske har du sjusket med tandbørstningen, så et lille hul er blevet større og ender måske med en rodbehandling. Den slags kan være en bekostelig affære, og på alle måder noget, man helst vil undgå. Det kan også være, at vaskemaskinen eller bilen er gået i stykker, og man er nødsaget til at anskaffe en ny. Der er heldigvis flere måder, man kan gribe sagen an på, hvis man akut mangler penge. 

Det kan du gøre 

Spar sammen 

Mange mennesker vælger at spare op hver måned til uforudsete udgifter. Det behøver ikke være et stort beløb, men for hver måned øges opsparingen, og du er dermed langt bedre rustet til hvis du pludselig står og akut skal bruge penge. Du kan oprette en fast overførsel hver måned, så er du sikker på at få det gjort 

Tag ekstra arbejde 

Du kan også undersøge, om det er muligt at tage ekstra vagter på dit arbejde eller måske et ekstra job. Således kan du tjene flere penge og måske få mulighed for at betale det, du nu har brug for pengene til. 

Få udsættelse 

Mange steder er folk flinke, og er villige til at hjælpe, hvis man står og mangler penge til at betale sin regning. F.eks. kan det ofte lade sig gøre at få delt tandlægeregningen op i bidder og på den måde afdrage pengene over nogle måneder, vel at mærke uden renter, hvilket absolut ikke er uvæsentligt. 

Lån 

Mangler man akut penge, kan man også overveje at optage et lån. Låneudbydere som f.eks. Hurtigudbetaling.dk tilbyder lån med hurtig udbetaling. Denne løsning er dog en, man skal være varsom med, da omkostninger og renter ved denne type lån kan være meget høje. Man bør derfor se sig godt for og undersøge sagerne grundigt, inden man vælger at optage et lån. Konsekvenserne kan blive uoverskuelige i mange år frem ved at vælge det forkerte lån. Her skal du især se på ÅOP, hvilket er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent. Denne skal være så lav som muligt. Også det samlede tilbagebetalingsbeløb bør du nærstudere. Inden man optager et lån af denne type, er det en god idé at rådføre sig med en ven eller familiemedlem.