Psykoterapeut

Hvis du har lyst til at være psykoterapeut og gå på opdagelse i dit eget og andres indre sind, så er en spændende vej foran dig. Med psykoterapi er der en bagudrettet rejse i det menneskelige sind.

Termen psykoterapeut betyder egentlig en behandler, som udøver psykoterapi.

Det er i Danmark en ubeskyttet titel, som bruges af alle uanset uddannelse. Du kan således sagtens kalde dig psykoterapeut uden at have en uddannelse. Der gør at det nogengange kan have et lidt blakket ry. Der er nemlig andre land, der har en autorisation. Det er lande som Norge, Holland, Sverige og Tyskland. Herhjemme er uddannelsen fireårig. Du kan læse om den her. Den er ikke SU-berettiget da den ikke er statsgodkendt.

Psykoterapi


Hvis du vælger vejen som Psykoterapeut og har den behandlingsform som er psykoterapi, så er det samtalens vej. Man taler om samtalebehandling, hvor fokuspunktet som oftest er et specifikt problem af psykisk karakter. Det kan være de store diffuse ting som angst og depression eller symptomer som spiseforstyrrelse, parforholdsproblemer, selvværd og seksuelle problemer. Det handler så om i denne behandlingsform, at lære sine egne handle og tankemønstre at kende.

Intervention

Dermed er vejen lagt til en intervention. Her er opfølgningen tit psykologisk rådgivning, mentoring eller psykoedukation. Det er noget mere vedholdende end coaching alene. Hvor ansvaret for det videre forløb er mere lagt over på terapeuten. Det er i sagens natur meget et tilbageblik og et kig dybt ind i hjernen. Så der er god grund til at er et fireårigt forløb og med stort fokus på etik. Er dette noget for dig kan du læse med om coaching og spørgeteknik, samt andre relaterede uddannelser her.