Personlig udvikling

Personlig udvikling er blevet noget for alle. Der er sket en voldsom professionalisering og hvor det før var forbeholdt chefen, eliteudøveren og skuespillere er det en bred vifte der søger hjælp til at finde den bedste udgave af sig selv.

Det er mange der søger personlig udvikling og det er dermed også blevet et vidt og lidt flyvsk begreb, der dækker over meget forskelligt. Fælles er et mål om at finde og forløse sit potentiale. Ikke bare en forbedring, men den bedste udgave. Derfor er det en søgen efter øget selvindsigt, en fornyelse og opbygning af en kerne/identitet, en udvikling af talent og styrkesider, en forbedret livskvalitet, en vej til succes og realisering af drømme og ideer. Det er ikke småting – men en dybt personlig rejse.

En evig personlig udviklingsproces

Vejen frem er mangfoldig og personlig udvikling kan både være med en karrierecoach, en NLP-instruktør, kostvejleder eller psykoterapi. En ting er sikkert du løber ikke tør for muligheder. Det kan være en ydre rejse eller en indre rejse. Du kan også se på de mere alternative muligheder. Det kan være astrologi, som du kan læse mere om her. Det kan også være en helt anden vej. For mens du sikkert kender Tarotkort og horoskoper, så er er også englekort. Her kan du trække tre kort, der fortæller dig om din fortid, din nutid og din fremtid. Det kan du læse om her.

Personlig krise = personlig udvikling

Uanset om du går den ene eller anden vej, så står du ikke stille. Du kan gå med og mod strømmen. Men du kan også vælge dig selv. At turde være hvem du er sværere end det lyder. En personlig udvikling kan være en så enkel ting, som de gamle grækere selv satte i fokus – kend dig selv. Som der står over oraklet i Delfi. Her handlede et på overfladen om profetier eller spådomme. Men vejen til indsigt startede mig sig selv. Hvor fører din vej dig hen?

Personlig udvikling er et aktivt valg om at tage sit liv alvorligt.