Mentor

I en tid hvor ungdommen er faret vild og hvor verden står overfor store udfordringer indenfor miljø og sygdom, så er det godt med svar. Verden har nemlig udviklet sig således at der hvor man søgte svar før – altså religion – nu er erstattet af videnskab. Mulighederne for at blive hvad som helst har aldrig været større. Men unge mennesker farer vild i livet.

Der er tidspunkter hvor spørgsmål ikke er nok til at drive en personlig udvikling. Der er også brug for svar. For mesterlære og viden om livet. Dannelse og uddannelse. Retning og svar. En mentor er den person som kan guide. Det er en erfaring person som kan vejlede og coache, kan rådgive og sparre og koble livets store spørgsmål op mod sin erfaring.

Mentor for livet

Mentor Danmark yder støtte til uddannelse, men det er ikke den eneste organisation. Der er mange andre steder, hvor mentorer kommer spil. Det kan være støtte til svage familier, der har brug for hjælp til en struktur. Det kan være til den unge stofmisbruger eller kriminelle. Alt sammen har den fællesnævner at det handler om udvikling med stor støtte – og flere svar end spørgsmål. De bliver brugt både til samfundsbrug, i private virksomheder til oplæring, til støtte for enkeltpersoner og til integrationsprojekter hvor sprog, viden og kultur kommer i og på spil.

Den danske iværksætterkultur

I Danmark er der vokset en stærk iværksætter kultur. Det er blevet in at sæte sig selv højere end janteloven. At ville frem i verden – og skabe resultater. Men det er hårdt arbejde. Her er det også oplagt at have erfarne erhvervsdrivende, som kan guide og støtte i modgang. For alle der har kørt en virksomhed ved at der er modgang før der er medgang. Det er meget omvendt et ægteskab. Derfor er det godt med et netværk af mentorer, med hver deres ekspertise.