Hvorfor vælge coaching

Siden coaching kom frem i starten af 1980erne med Jens Hansens bog af samme navn er coaching blevet særdeles populært. Det skyldes naturligvis at der er skabt store resultater. Men en del af forklaringen er helt sikkert at du i stedet for at blive trænet i en færdighed, så bliver trænet mentalt til at tage ansvar for mål og proces og dermed får redskaberne til at lære mange færdigheder – selv

Begrebet coaching er i dag blevet et populær hverdags begreb. Der er mange former og det udvikler sig hele tiden. Det er noget der både kan hjælpe dig privat og i dit arbejde og naturligvis i din sport. Det meget populære er naturligvis stresscoaching – i en periode hvor stress er blevet en folkesygdom.

Mange former for coaching

Der er ligeledes et stort fokus på karriere. Både hvordan du performer på arbejde, men også om du kan lave en work/life balance. Karrierecoaching bruger du til at finde ud af hvor dine kompetencer og mål er – og hvordan du når dem – uden at miste dig selv.

Der er også teamcoaching som findes både i sport, erhverv og i det offentlige regi. Her arbejder I som team med at afdække værdier, mål, proces og hvordan jeres kompetencer kan spille sammen.

Lifecoaching er blevet særdeles efterspurgt, men minder meget om stresscoaching. HEr er fokus mere på livsmestring og kan ses som mere forebyggende. Sådan at du ikke får stress. Det er redskaber der skal give dig – og din familie en bedre hverdag – HVER DAG.

Begreberne i coaching

Der er mange karakteristiske ord for den måde resultaterne af coaching bliver formidlet. Det er ofte ord som “tænke ud af boksen”, “nytænkning”, “overskud og arbejdsglæde” eller slet og ret ” vi kom alle sikkert i mål og fjernede alle forhindringer og unødvendige ting”.

En hjælpende snak

Ved hjælp af coaching finder du ind til kernen – hvad du/I ønsker og lærer at gå hele vejen selv. Walk the talk. Det der gør det ekstra populært er formen. Samtalen er fremadrettet. Det er dig der kommer til orde. Det er dine løsninger. Coachen er en fødselshjælper. Der ved spørgeteknik, empati, evne til at styre processer hjælper dig med at finde dine mål.

Her er en liste over de mange populære ting som folk vil ændre:

  • livsstil som kost, rygning og stress
  • udvikling af karriere 
  • karriereskifte
  • forbedring af kommunikation
  • forbedring dit parforhold
  • optimering af virksomhed
  • udvikling af medarbejdere