Hvordan kan jeg vide, om mit barn har det svært i skolen?

Der er nogle få tegn, der kan være tegn på, at dit barn har det svært i skolen. Hvis dit barn pludselig bliver tilbagetrukket eller uinteresseret i skolen, hvis dets karakterer begynder at falde, eller hvis det virker til at være konstant træt eller uroligt, kan det alt sammen være tegn på, at der er noget galt. Hvis du bemærker nogen af disse ændringer hos dit barn, er det vigtigt at tale med dets lærer eller en anden medarbejder på skolen for at se, hvad der kan være galt, og hvordan du kan hjælpe.

5 tegn på, at det måske er på tide at få en tutor til dit barn

Hvis dit barn har det svært i skolen, er det måske på tide at skaffe det en lærer. Her er fem tegn på, at en tutor kan hjælpe:

  1. Dit barns karakterer er begyndt at falde.
  2. Dit barn virker indelukket eller uinteresseret i skolen.
  3. Dit barn er konstant træt eller rastløs.
  4. Dit barn har svært ved at følge med i sit arbejde.
  5. Du har talt med læreren, og de mener, at en tutor kan hjælpe.

Sådan hjælper du dit barn med at få succes i skolen i år

Der er et par ting, du kan gøre for at hjælpe dit barn med at få succes i skolen i år. For det første skal du sørge for, at de deltager i alle deres timer og laver deres lektier. Du kan også hjælpe dem ved at holde dig organiseret og holde styr på deres opgaver. Opmuntre desuden dit barn til at deltage i aktiviteter uden for skolen og til at engagere sig i deres studier. Endelig skal du tale med deres lærere regelmæssigt for at holde dig ajour med deres fremskridt.

Hvis du opdager, at dit barn har det svært i skolen, skal du ikke tøve med at bede om hjælp. Der er mange ressourcer til rådighed til at hjælpe dig, herunder tutorer, uddannelseskonsulenter og læringsspecialister. Med lidt ekstra støtte kan dit barn få et vellykket skoleår.

Læs også om ballonflyvning i luftballon her.