Hvad er bitcoin Mining i Danmark?

Har du hørt om bitcoins, er du måske og stødt på en masse begreber i denne sammenhæng, som du gerne vil lære at kende. Når man går ind i Bitcoins, opdager man hurtigt, hvordan der kan være en del nye begreber, man skal have styr på. Du kan læse med i denne artikel, hvis du også gerne vil have mere styr på, hvad mining i Danmark er for en størrelse, og hvad der f.eks. menes med Crypto Mining Danmark. 

Hvad er Bitcoins?

Bitcoins er en form for valuta, man kan købe sig til digitalt. Der bliver lavet 21 millioner bitcoins i alt, og der kommer ikke flere. Prisen på en bitcoin kan falde eller stige alt efter interessen – eller efterspørgslen. En bitcoin kan bruges som penge, hvis man handler de rette steder. I Danmark er der i dag over 50 steder, man kan handle med bitcoins, og det er garanteret noget, der kommer til at være flere steder. 

Hvordan opstår bitcoins?

Før man kan forstå, hvad der menes med Crypto Mining Danmark, skal man forstå, hvordan bitcoins bliver produceret. En bitcoin opstår nemlig ikke, fordi der er nogen et fast sted, der sidder og trykker den. Et bitcoin opstår, når man laver det, der hedder “mining”. Man kan se det som et form for computerprogram, hvor der findes nyt bitcoins. 

Hvad er mining?

Men hvad er det så lige, at mining er? Jo, ser du, når der laves en transaktioner med bitcoins, så er der altid en matematisk udregning, der skal laves. Dette er noget, der kræver rigtig mange computerkræfter, og flere computere arbejder sammen om bare at lave én bitcoin. Alle de, der har været med til at mine, får efterfølgende bitcoins. Derudover vil der også være nogle gebyrer på de transaktioner, der skal laves. 

Det største mining selskab

Mining selskaber er placeret forskellige steder rundt omkring i hele verden. Her har man typisk en hal fyldt med computere, der alle står og arbejder sammen for at mine. Det største ligger i Kina, og man kan måske få en fornemmelse for, hvor mange kræfter, det kræver, når man hører, at de har deres eget kraftværk for at kunne producere nok strøm. 

Engang kunne alle være med 

I dag er mining desværre ikke noget, alle kan være med på. Det var det engang, men bitcoins og kryptovaluta generelt er nu blevet så stort, at det kun er de store computerkræfter, der kan lave den matematiske udregning, der kræves. Sætter du din egen computer til det, kan du forvente en leveringstid på 20 millioner år. Så er der nok andre mining-selskaber, der skal nå at lave udregningen før dig. 

Det handler om at være hurtig

Det handler netop om, at man har et system, der kan trække mining. Ellers kan man lige så godt lade vær med at forsøge. Så snart der er nogen, der tager en bitcoin (eller en del af en bitcoin) fra deres digitale tegnebog, hvor deres bitcoins opbevares, begynder mining forskellige steder. Det er forskelligt, hvor meget man kan vinde. I 2017, da bitcoins var på sit højeste, var en vinder så heldig at få hele 12,5 bitcoins.

Kan jeg være med i mining?

Men selv mining som sagt ikke er for alle, så er der en måde, du alligevel kan være med på. Du kan nemlig benytte dig af det, der kaldes for bitcoin cloud mining. Det kan være lidt svært at forstå konceptet bag, men det svarer til, at du lejer computerkraft hos et datacenter. Det betyder, at du ikke selv skal til at lægge strøm til projektet, og at du kan være med, selv hvis du ikke har det bedste udstyr.

Mining indtil 2050

Men mining er ikke noget, der bare fortsætter ud i det uendelige. Det kommer nemlig ikke til at være mere end 21 millioner bitcoins nogensinde. Når vi rammer år 2050 frigives de, der endnu ikke er fundet. 

Bitcoins kan være svære at forstå

Der er meget ved bitcoins, der kan være svært at forstå. Men det er heller ikke nødvendigt, at du forstår hver en lille detalje, før det kan give mening for dig at vælge at investere i Bitcoins, hvis du dog er interesseret i at vide mere kan du klikke over på Cryptoex. Bitcoins er en uafhængig valuta, da der ikke sidder en centralbank og trykker valutaen. Der er heller ingen sikkerhed om, hvem der egentlig har opfundet Bitcoins, og selvom der går rygter om et navn, ved man ikke, hvem vedkommende egentlig er. Derudover er der også en hel diskussion omkring, hvorvidt man overhovedet bør sidestille bitcoins med valutaer.