Demant aktier

 

Overvejer du at investerer i demant aktier? Så kan du få mere viden om virksomheden herunder.

Demant er børsnoteret på den danske børs Nasdaq Copenhagen, som en blue chip aktie, og har siden år 2000 oplevet en god stigning på deres aktiepriser. De lå på omkring 50kr. pr aktie i 2000, og har siden været oppe og runde små 400kr pr stk. Specielt siden 2012, har aktien haft god medvind, og haft nogle gode stigninger der virkelig kunne mærkes på aktionærernes lommer.

 

I 2022 har aktien desværre tabt en del af pusten, og ligger og suser rundt nede omkring 180+- kroner. Dette kan have noget at gøre med, at virksomheden nedjusterede deres forventninger til året, og at deres salg nok ville falde, for ligesom andre virksomheder så døjede de med transportvanskeligheder, og leverings problemer omkring deres produkter, dette påvirker selvfølgelig en virksomhed som dækker hele verdenen, og det kan de også mærke på deres indtjening.

 

Demant har valgt ikke at betale udbytte til deres aktionærer, men i stedet vil de lave et tilbagekøb af deres aktier, så de køber aktierne tilbage fra de aktionærer som har investeret i deres virksomhed. Hvis man vælger at investere i Demant, så vælger man at støtte et firma, som både tænker grønt i deres måde at producere på, men også en virksomhed som forsøger at forbedre folks livskvalitet. Hvis du kunne tænke dig at vide mere om aktier, og måske begynde at investere, så kan du inde på aktierdk.dk læse mere om hvilke platforme der kan bruges til at investere på.

 

Her kan blandt andet nævnes de 2 danske platforme Nordnet og Saxo investor, som begge rapporterer til SKAT, ved tab og ved gevinst, så her skal man ikke foretage sig noget, udover at tjekke det er de rigtige tal der er indrapporteret. Der findes også udenlandske platforme som Etoro, hvor der er mindre gebyrer ved handel, men til gengæld skal man selv holde styr på sine gevinster og sine tab, og indrapportere det til SKAT.