Tips til at gøre hjemmearbejdet mere produktivt

Arbejde hjemme hver dag? Det lød nok meget attraktivt i starten af Corona-tiderne, men man fandt hurtigt ud af, at det nemt bliver ensomt, klaustrofobisk og anstrengende at sidde foran computeren dag efter dag, omgivet af hjemmets konstante distraheringer. Her er et par tips til at optimere hjemmearbejdet, blive mere fokuseret og undgå distraheringer.

 

Modvirk isolation og klaustrofobi ved at arbejde ved vinduet

Det er så vigtigt for ens mentale velvære, at man ikke føler sig isoleret, når man arbejder hjemmefra, og at ens eget hjem ikke bliver klaustrofobisk. Derfor kan det være fordelagtigt at vælge en arbejdsplads ved et eller flere af hjemmets vinduer. Taget i betragtning, at hjemmearbejdet måske er kommet for at blive, er det måske endda en investering værd at opgradere dine vinduer til nye vinduer fra Bedst og Billigst A/S med masser af udsyn og lysindfald.

At kunne kaste blik små blik ud på en skyfri himmel, din have eller forbipasserende mennesker, afhjælper følelsen af at sidde ”buret inde”. Et godt råd er derfor at pudse vinduer og pynte din vindueskarm med flotte planter eller blomster, der kan afspejle følelsen af at være ude i naturen. Og med et åbent vindue ved siden af dig, får du hele tiden frisk luft til hovedet.

Frisk luft er alfa og omega

Hvad end det er derhjemme eller på arbejdet, så bliver en hel arbejdsdag foran computeren afsindigt trættende for både dine øjne og dit hoved. Men på arbejdspladsen kommer du naturligt op af stolen i frokostpausen, eller når din kollega spørger, om du vil med ud at trække luft.

Derhjemme er det nemt at føle sig skyldig, hvis man forlader computeren. Men de ti minutter, en lille gåtur tager, bliver hurtigt ”tjent ind” af den fornyede energi og overskud, du bringer med hjem. At strække benene og få frisk luft og en smule sol i ansigtet gør nemlig underværker for både ens humør og energiniveau, og det renser hjernen for affaldsstoffer, der virker sløvende på en.