Hvad er en god sportscoach?

Coaching er et ord, der de seneste par årtier er blevet mere almindeligt i det danske sprog, og der findes i dag en række forskellige coaches. Her ser vi nærmere på, hvad der definerer en god sportscoach, så læs med, hvis du selv dyrker sport på højt niveau og overvejer at få en coach. 

Særligt når det gælder sport, anvendes altså coaches, men man kan også blive hjulpet af en karrierecoach eller en personlig coach, hvis man ønsker at arbejde med sig selv og eventuelle problemstillinger i sin måde at være i verden på. 

Mød klienten, hvor han eller hun er 

En af de ting, der definerer ikke kun en god sportscoach men coaches i det hele taget, er ikke at løbe med sladder og sprede rygter. Det gælder uanset om der er tale om transferrygter eller andre former for rygter. Man skal kunne stole på sin coach og vide, at han eller hun er sikker at betro sig til, for ellers er fortroligheden intet værd. 

Et anden ting, en coach skal være god til, er at forstå og anerkende, hvilken situation den pågældende klient befinder sig i, og så at sige møde personen, hvor han eller hun er. Netop det at føle sig forstået er afgørende for, at der kan ske en udvikling, og har man en coach, der ikke forstår en, kan det være en mulighed at se sig om efter en anden. 

Sidst, men ikke mindst, skal en god sportscoach formå at få sin klient til at se muligheder og at give opmuntring, når der opstår udfordringer i processen. Det vil der uvægerligt gøre, når man arbejder med sig selv og sine præstationer, og det må man som coach være opmærksom på. Her nytter det ikke at presse klienten, i stedet skal man benytte teknikken med at nudge og få klienten til selv at se løsninger for derefter at føre dem ud i livet.