Gør dit liv mere overskueligt med disse 3 tips

Vi lever i et udviklingssamfund. Måske du ikke tænker over det, men føler du dig nogensinde helt igennem tilfreds? De fleste af os følger med den bølge der er kommet af udvikling og perfektionisme – helt uden at bemærke det. Vi skal hele tiden blive bedre på jobbet, når huset er færdigt, er det tid til at renovere. Vi vil opnå mere, hurtigt, og vi skal følge med naboen. Sådanne tendenser slider på livet og gør, at i morgen føles uoverskuelig at tænke på. Gør derfor op med dette og gør dit liv mere overskueligt med disse 3 spæde tips.

1.   Skab ro omkring dig

Dit liv – og dagen – bliver automatisk mere uoverskuelig, hvis du står op til et hjem, der flyder med legetøj, vasketøj og hvor støvet har lagt sig som en fin dyne på reolerne. Det er hverken noget du har lyst til at bo i, men det skaber også uro indeni, når der er uro udenom. Få derfor gjort rent og ryd op. Prøv at hold det nede, så du også føler sejr, ved at du har evnen til at skabe ro omkring dig. Du kan gøre rengøringen mere overskuelig med husholdningssprit.Ved at bruge dette, slipper du for at irritere dig og bruge unødig tid på at kæmpe med pletter, som du nemt og hurtigt kan fjerne med husholdningssprit.

2.   Bliv din egen bedste ven

I bund og grund har vi alle kun os selv. Hvis du ikke føler du kan leve uden en partner eller kontant bekræftelse udefra, se ved du, hvad du skal arbejde med. Alle du ses med, skal være for din skyld og de skal alle være aktører i DIT liv. Hvordan bliver jeg så min egen bedste ven? Her er det vigtigt at sige, at det ikke er noget der sker over en nat. Det kan være en langsommelig proces. Du bliver din egen bedste ven ved at elske dig selv og sætte dig selv højest. Lyt til dine ønsker og behov og gå ikke altid på kompromis med det på bekostning af andre. Sæt grænser og indret dit liv efter dig. Der er plads til andre. Når du f.eks. kan sige til din partner “jeg kan sagtens leve uden dig – jeg har bare ikke lyst”, så er du kommet langt, for så ved du, at du er et selvstændigt menneske ved siden af.

3.   Kom tankerne og tvivlen til livs

Noget der er en stor hæmsko for mange og som virkelig spæder livet til med uoverskuelighed, er tankemylder. Det er ikke underligt, at så mange bøvler med dette. Når vi lever i et udviklingssamfund, skal vi jo også udvikle os personligt, og det gør vi ved at dykke ned i os selv og blive opmærksomme på vores egen person. Tankerne ender typisk i en tvivl om tilværelsen. Tippet kommer nu. Accepter at livet gerne må være standard, helt almindeligt, trygt og tilfredsstillende. Det behøver ikke mere end det. Jeg hører ofte folk sige efter et længere forhold; jamen jeg mærker jo ikke så meget mere. Det behøver du ikke. Forelskelsessygen varer ikke ved. Spørg dig selv om disse ting ved din partner:

  1. Er han/hun sød og behandler mig godt?
  2. Er han/hun flot og har jeg lyst til at vise mig med ham/hende?
  3. Har jeg lyst til at knalde hende/ham?

Mere skal der ikke til. Overfør disse spørgsmål til andre scenarier i dit liv. Vi behøver ikke leve i sus og dus. Tit er det nok blot at være tilfreds.